fredag 30. april 2010

Tur 1: Harstad Camping - Arnøya

Markert med sort strek i oversiktskartet for sørsia av Harstad

Utgangspunktet for turen er Harstad Camping. Nede ved sjøen er det ei stor gress slette, gode parkeringsmuligheter og enkel utsetting. I sesongen og etter avtale med Harstad Camping er det anledning å benytte seg av fellesbygget hvor det er muligheter for en varm dusj (myntautomat for varmt vann) og klesskifte i garderobe. I sesongen er det i tillegg et utendørs vannuttak med slange slik at man kan skylle kajakk og utstyr i ferskvann.

Arnøya er et flott turmål for ferske padlere. Dersom man holder seg på innsiden mellom Arnøya og Sør Stangnes er man lite eksponert for vær og vind, mens området på yttersida kan by på mer eksponert og utfordrende padling ut fra vindretning og styrke. Mellom Arnøya og Laukholmen er det grunner slik at man ser havbunnen tydelig under kajakken.
Foto_2.1Arnøya er en liten perle av ei øy som byr på store naturopplevelser ”midt i byen”. Her finnes to mindre kvitstrender hvor man kan foreta strandhugg. Øya er ubebodd og det er fremsatt forslag om å lage en forbindelse mellom Sør Stangnes og øya i den hensikt å bygge ut område for industri. Et tåpelig forslag som forhåpentligvis aldri blir realisert, ref Rolf Thorsen sin kronikk.

Skrevet av Ola Løftingsmo | 30. april 2010