tirsdag 1. januar 2013

Om Harstad Padleklubb

Harstad padleklubb (HPK) ble offisielt stiftet den 12. mars 2008. Klubben het tidligere Kvæfjord- og Omegn Padleklubb (KOPK) . KOPK ble stiftet i 1987 og fungerte i praksis som padleklubb for hele Harstad regionen.

Det har med andre ord eksistert et organisert padlemiljø i Harstad regionen i 31 år når vi nå skriver 2018. Tilknytningen til Kvæfjord er fremdeles til stede gjennom leie av basseng på Borkenes om vinteren.

HPK er en klubb for alle som har en interesse for å padle. Vi er ikke en klubb for ekstrempadlere men ønsker å være en klubb for alle nivåer. Pr i dag dekker klubben hele spekteret fra helt ferske nybegynnere til svært erfarne havpadlere. Vi har også medlemmer som gjennom Norges Padleforbund har ervervet seg kurs- og instruktørkompetanse.

Klubben har et sterkt fokus på sikkerhet. Den enkelte er selv ansvarlig for egen sikkerhet i alle padlesammenhenger, men vi ønsker å bidra til å øke kompetansen innen redning og sikkerhet i padlemiljøet. I vinterhalvåret fra november og til mai organiserer klubben bassengtrening på Borkenes annenhver søndag. Dette er en sosial arena for egenutvikling og trening på redningsteknikker, både ulike kameratredninger og enkeltmannsferdigheter som eksimorulle.

I sommerhalvåret har vi padling hver onsdag fra Harstad Camping. Her møter de som har lyst og anledning til fellespadling. Turen legges opp slik at den passer for alle, og det vil som oftest være erfarne padlere til stede som støtte for nybegynnere. Her kan også de som vil få anledning til å teste utstyr og velte under kontrollerte forhold.

Hver vår og høst arrangerer HPK fellesturer hvor også padlere fra andre klubber er hjertelig velkomne til å delta. Turene går over en hel helg og legges også opp slik at de passer for de fleste. Stikkord for turene er frihet, fellesskap, god mat og drikke og flotte padleopplevelser i storslagen natur.

Et medlemskap i Harstad Padleklubb innebærer at du kommer sammen med mennesker som elsker havet, padling og det gode liv, og hvor du kan utvikle deg som padler. Styrken i et felles miljø ligger blant annet i erfaringsutveksling, det å lære av hverandre, økt trygghet og ikke minst det å ha det gøy sammen på havet.

SKREVET AV OLA LØFTINGSMO