fredag 5. juni 2015

3.6.2015: Strandrydding og onsdagspadling med 50 knop

Det var fortsatt sol, da elleve paddlere møtte på campingplassen onsdag 3.6.2015. Det viktigste verkøyet: Store svarte sekker. Dagens misjon: Strandrydding på Arnøya.

Dette var mye morsommere enn det høres ut. Etter hvert ble det litt vind og noen bølger på utsiden. Det gjaldt å padle nær land for å kunne se søppelet i fjellsprekker og å lande i steinfjæra. Sånt er jo ekstra artig når det faktisk har en mening.

Kajakker kan brukes til mye, også som renovasjonsfartøyer. Etter hvert hadde vi hver vår svær søppelsekk på bakdekket.
Hvis jeg har telt riktig, fylte vi 17 søppelsekker  og samlet inn ymse løse gjenstander: Et gammelt gulvteppe, rør, markeringsstaver for vinterveier og et trafikkjegle, malerspann med fargerester, bildekk, et brannsklukningsapparat og det beste av alt: Et stort skilt med påskrift Harstad.


B&B Touring AS stillte opp med sin RIB Munin. Søppelet ble fraktet til Stangnes i bedagelig tempo.


Her gjaldt det å si farvel til dagens fangst.På tilbaketuren fikk vi litt vind i håret: De to guttene spanderte en snartur rundt Arnøya på oss- i et alt annet enn bedagelig tempo. RIB-en har 500 hestekrefter og en maksfart på 50 knop. Det var vel den raskeste onsdagspaddligen noensinne. Takk for det!

Kvelden ble avsluttet med bål og grilling, før vi paddlet (med vinden i ryggen og 3-4 knop) tilbake til campingplassen.


Flere bilder fra turen ligger i galleriet.