tirsdag 28. april 2015

Onsdagspadlingen


OnsagspadlingOnsdagspadlingen er et tilbud for medlemmer i Harstad padleklubb. I den lyse årstiden treffes vi en gang i uka for en felles padletur. Erfarne padlere fra Harstad padleklubb stiller opp  som turledere. Onsdagspadlingen er et tilbud for alle. Mange av oss samlet de første padleerfaringer etter grunnkurset her.

Hvor og når

Vi samles onsdag rundt kl. 17:45 på avtalt startsted, slik at alle er klar padling kl. 18:15 Eventuelle endringer på kort varsel annonseres på Facebook.

Vi starter ofte fra campingplassen eller fra kajakkhotellet i Breivika. Vanlige turmål er Arnøya, Lillerogla, Rogla og Forhamn. Dette året skal to eller tre av onsdagspadlinger gå til Ti-på-skjæret mål, med annet startsted enn camping eller naustet.

Forutsetninger for deltakelse

Onsagspadling
Onsdagspadlingen er ment som et lavterskeltilbud som også passer mindre erfarne padlere. Upraktisk nok tar ikke været hensyn til HPKs aktivitetskalender. Kraftig vind og bølger har faktisk forekommet også på onsdag ettermiddager! Enkelte ganger kan det være vanskelig å finne skjermete farvann som egner seg for nybegynnere. Hvis du er i tvil om du bør være med: Hør med turlederen. 

Deltakerne stiller med egen kajakk og personlig utstyr. For at turene skal bli en trygg og behagelig opplevelse for alle, er det forutsetninger for deltakelse
  • Deltakerne skal beherske egenredning og kameratredning. 
  • Deltakerne skal bruke tørrdrakt, unntaksvis (hvis vær og vanntemperaturer tillater det) våtdrakt. Vanlige turklær aksepteres ikke. 
  • Deltakerne skal bruke redningsvest.
Det er turlederne som vurderer om kompetansen og utstyret er tilstrekkelig. På tur

1.  Du deltar på eget og alles ansvar
På våre organiserte turer stiller klubben med erfaren turleder, men alle har også plikt til å tenke på egen og andres sikkerhet på alle turer, til å følge padlevettreglene og til å sørge for at eget utstyr holder mål

2. Kle deg etter vanntemperaturen
Vær særlig obs på våren, når vannet fortsatt er kaldt men sola skinner. Vær forberedt på at du kan havne i vannet. 

3. Si ifra!
Enhver må vurdere (gjerne i samråd med turleder) om de er erfarne nok til å mestre forholdene for turen. Kjenn på dagsformen og si alltid fra hvis du føler deg usikker på om du behersker forholdene eller lengden på turen.  Si alltid ifra dersom du sliter med å henge med, blir sliten, eller ser at andre blir det. Alle turer skal tilpasses svakeste padler som er med.

4. Vi padler i gruppe
På fellesturer praktiseres gruppepadling. Hold deg nær nok gruppen til å kommunisere, og hjelp til med å holde gruppen samlet. Ingen skal bli liggende alene bakerst. Hold oversikt og pass på alle. Sjekk regelmessig at alle er med. Se etter tegn til tretthet eller nedkjøling. Si selv i fra om du blir usikker, trett eller kald, eller om du ser at andre blir det.

5. Respekter turleder
På klubbturer avgjør turleder om turen skal gjennomføres ut i fra egne og deltagernes ferdigheter i forhold til rådende forhold. Vær lojal mot turleder og utnevnte hjelpere.